Varkenshaas aanbakken in boter op hoog vuur (in zware pan)
Insmeren met mosterd en af laten koelen
Duxelles: Champignons/paddestoelen fijn snipperen in keukenmachine
Met sjalot en knoflook op laag vuur bakken totdat het meeste vocht verdampt is
Eventueel tijm toevoegen
op bord uitgespreid laten afkoelen
Gedroogde (parma)ham neerleggen op een snijplank met folie
Dun laagje duxelles over de ham verspreiden en varkenshaas erop leggen
Ham over de varkenshaas heen vouwen, zorg dat er overal rondom een dun laagje duxelles zit
Strak oprollen in de folie en koelen
Bladerdeeg neerleggen op een snijplank met folie
Varkenshaas+ham strak in bladerdeeg oprollen
Randen/naden met beetje water dichtmaken
Strak oprollen in folie en koelen
Over voorverwarmen op 200 C
Varkenshaas uit de folie halen en op een rooser (met bakpapier) plaatsen
Optioneel: voorzichting een patroon in het bladerdeeg maken, bijvoorbeeld ruiten
Met een kwastje een geklopt ei over de varkenshaas strijken
In de oven tot een kerntemperatuur van 57
Laten rusten voor het aansnijden (gaart nog na tot 60+ graden)
TIP: Gebruik bladerdeeg uit 1 stuk (op rol), en zorg dat er zo min mogelijk dubbel zit
TIP: Rol strak op met de folie zodat er geen lucht in zit
TIP: Gorgonzola (of andere blauwe kaas) licht smelten en met spuit injecteren in de varkenshaas
TIP: Kan een dag van tevoren klaargemaakt worden
TIP: Gebruik 2 stuks varkenshaas om een constantere dikte te krijgen




