Pork Wellington

Varkenshaas aanbakken in boter op hoog vuur (in zware pan)

Insmeren met mosterd en af laten koelen

Duxelles: Champignons/paddestoelen fijn snipperen in keukenmachine

Met sjalot en knoflook op laag vuur bakken totdat het meeste vocht verdampt is

Eventueel tijm toevoegen

op bord uitgespreid laten afkoelen

Gedroogde (parma)ham neerleggen op een snijplank met folie

Dun laagje duxelles over de ham verspreiden en varkenshaas erop leggen

Ham over de varkenshaas heen vouwen, zorg dat er overal rondom een dun laagje duxelles zit

Strak oprollen in de folie en koelen

Bladerdeeg neerleggen op een snijplank met folie

Varkenshaas+ham strak in bladerdeeg oprollen

Randen/naden met beetje water dichtmaken

Strak oprollen in folie en koelen

Over voorverwarmen op 200 C

Varkenshaas uit de folie halen en op een rooser (met bakpapier) plaatsen

Optioneel: voorzichting een patroon in het bladerdeeg maken, bijvoorbeeld ruiten

Met een kwastje een geklopt ei over de varkenshaas strijken

In de oven tot een kerntemperatuur van 57

Laten rusten voor het aansnijden (gaart nog na tot 60+ graden)

TIP: Gebruik bladerdeeg uit 1 stuk (op rol), en zorg dat er zo min mogelijk dubbel zit

TIP: Rol strak op met de folie zodat er geen lucht in zit

TIP: Gorgonzola (of andere blauwe kaas) licht smelten en met spuit injecteren in de varkenshaas

TIP: Kan een dag van tevoren klaargemaakt worden

TIP: Gebruik 2 stuks varkenshaas om een constantere dikte te krijgen

Leave a Comment