Stokbrood

700 gram bloem (T65) + 50 gram meel (rode wintertarwe) + 525 gram lauw water (meer voor elastischer deeg)

4 gram gist (opgelost in het water)

Autolyse: 0.5 uur

16 gram zout

Optioneel: 1.5 theelepel honing

Optioneel: boter (voor elastischer deeg)

Kneden stand 1: 6.5 minuten

Kneden stand 2: 2 minuten

Rijzen: 45 minuten

Vouwen

Rijzen: 45 minuten

Vouwen

Rijzen: 45 minuten

Opdelen in 3x 430 gram

Licht opbollen

Rusten: 15 minuten

Vormen

Oven opwarmen op 275

Rijzen: 45 minuten

Oven naar 235, water erbij voor stoom

Insnijden met lame

Oven: 21.5 minuten

Oven uit met deur op een kier: 3 minuten

Met levain:

400 gram bloem (T65) + 400 gram water + 0.5 gram gist

14 uur rijzen

Toevoegen: 350 gram bloem (semolina) + 125 gram water + 4 gram gist + 16 gram zout

Optioneel: 20 gram olijfolie en/of honing

Rijzen: 30 minuten

Vouwen

Rijzen: 30 minuten

Vouwen

Rijzen: 30 minuten

Opdelen in 3x 430 gram

Licht opbollen

Rusten: 20 minuten

Vormen

Oven opwarmen op 275

Rijzen: 1.5 uur

Oven naar 235, water erbij voor stoom

Insnijden met lame

Oven: 21.5 minuten

Oven uit met deur op een kier: 3 minuten

Leave a Comment