Spekblokjes bakken in braadpan en eruit halen
Kippendij en kippenpoot kort aanbakken en uit de pan halen
Ui en wortel aanbakken, knoflook en bleekselderij toevoegen
Tomatenpuree erbij en kort aanbakken (eventueel bloem toevoegen)
Rode wijn toevoegen en paar minuten laten koken
Kip en spekblokjes terug in de pan
Kruiden naar keus toevoegen: laurier, kruidnagel, peterselie, tijm, rozemarijn, kaneel, jeneverbes, steranijs
Langzaam garen 1.5 uur (ong. 95 C)
Eventueel vocht toevoegen (fond)
Champignons in aparte pan aabakken met wat tijm, daarna toevoegen aan de kip
Zilveruitjes in aparte pan aanbakken, daarna toevoegen aan de kip
Nog kort mee laten pruttelen
TIP: Saus binden (beurre manie, of eventueel met een roux) gaat makkelijker na zeven. Na het binden alles weer samenvoegen
TIP: Botten (en eventueel huid) van de kip pas op het einde eruit halen