Coq au vin

Spekblokjes bakken in braadpan en eruit halen

Kippendij en kippenpoot kort aanbakken en uit de pan halen

Ui en wortel aanbakken, knoflook en bleekselderij toevoegen

Tomatenpuree erbij en kort aanbakken (eventueel bloem toevoegen)

Rode wijn toevoegen en paar minuten laten koken

Kip en spekblokjes terug in de pan

Kruiden naar keus toevoegen: laurier, kruidnagel, peterselie, tijm, rozemarijn, kaneel, jeneverbes, steranijs

Langzaam garen 1.5 uur (ong. 95 C)

Eventueel vocht toevoegen (fond)

Champignons in aparte pan aabakken met wat tijm, daarna toevoegen aan de kip

Zilveruitjes in aparte pan aanbakken, daarna toevoegen aan de kip

Nog kort mee laten pruttelen

TIP: Saus binden (beurre manie, of eventueel met een roux) gaat makkelijker na zeven. Na het binden alles weer samenvoegen

TIP: Botten (en eventueel huid) van de kip pas op het einde eruit halen

Leave a Comment